AEGEE SÖZLÜĞÜ
A
AGORA: AEGEE genel kurulu, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez toplanır. AEGEE-Ankara 97’ ve 01’ sonbahar Agora’larına ev sahipliğinde bulundu.
AKS: Avrupa Kurumları Sorumlusu, Çeşitli projelerin ortaklıklarını kurmak ve topluluk üyelerini Avrupa çağındaki etkinlik ya da eğitimler hakkında bilgilendirmek görevlerini yürütür.
ANTENNA: Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki (250 kadar) AEGEE birimlerinin adları, lokal de dendiği olabiliyor.
AUDIT COMMISSION: AEGEE’nin finansal durumlarını, bütçeyi, harcamaları vs. kontrol eden komisyon.
B
BTS: Bilişim Teknolojileri Sorumlusu, bkz. IT
C
CD: AEGEE-Europe Yürütme Kurulu, en az dört ülkeden 7 kişi Brüksel’deki merkezde AEGEE’nin yürütmesini yaparlar.
CIA: Corpus Iuridicum AEGEEnse, AEGEE-Europe’un dolayısıyla AEGEE ağının baş tüzüğü.
Ç
ÇG: Çalışma Grubu, AEGEE’nin tematik iskeletini oluştururlar, AEGEE- Europe veya lokal bazda çalışırlar.
D
DK: Denetleme Kurulu, AEGEE-Ankara’da üyelerin haklarının tüzükte belirtildiği şekilde korunmasından ve genel gidişatın tüzüğe uygunluğundan emin olur. 13 / 15 Association des Etats Généraux des Etudiants de L'Europe - Avrupa Öğrencileri Forumu
DOĞAL ÜYE: AEGEE-Ankara’ya yeni üye olan herkes etkin üyeliğe hak kazanana kadar doğal üyedir.
E
ETKİN ÜYE: Dönem içerisinde toplantı katılımları, yürütülen görevler doğrultusunda kazanılan puanlarla bir sonraki dönemde geçerli olacak şekilde etkin üyeliğe hak kazanılır.
EUROPEAN SCHOOL (ES): Çeşitli derecelerdeki AEGEE üyelerini daha ileriye ve iyiye hazırlamak için, farklı seviyelerde iç eğitimlerin verildiği etkinliklerdir.
F
FR: Fund Raising, etkinlikler için para bulma çabası veya bu çabayı yürüten kişiye verilen ad.
G
GENEL LİSTE: AEGEE-Ankara içerisinde genel yazışmaların ve tartışmaların yapıldığı mail grubudur.
GK: Genel Kurul, AEGEE-Ankara Genel Kurulu olağan olarak senede bir kere toplanır. GK’ da geleceğe yönelik ve tüm topluluğu ilgilendiren çalışmalara dair kararlar alınır, seçimler yapılır.
I
IT: Information Technologies, bozulan teknik ve teknolojik cihazlarımızın (özellikle de bilgisayarların) tamirini, web sayfamızın hazırlanmasını ve mail gruplarına üyeliklerle ilgili sorunları halleder.
İ
İÇ EĞİTİM: Birincisi her dönem, ikincisi sadece bahar dönemleri düzenlenen AEGEE-Ankara kapsamındaki eğitimlerdir. İlkinde genel AEGEE ve AEGEE Ankara tanıtımı, sivil toplum ve aktif vatandaşlık gibi konular anlatılırken, ikincisi proje döngüsünün bir simülasyonla öğretildiği uygulamalı bir eğitimdir. İkincisini alabilmek için ilkini almış olmak zorunludur ve bu eğitimler etkin üyelik şartıdır. 14 / 15 Association des Etats Généraux des Etudiants de L'Europe - Avrupa Öğrencileri Forumu
İKK/İKS: İnsan Kaynakları Koordinatörü/Sorumlusu, Pazartesi toplantılarını düzenlemek ve özellikle yeni üyeleri bilgilendirmek, yönlendirmek gibi görevleri vardır. GK’ da seçilmiş ise İKK olarak adlandırılır.
J
JURIDICAL COMMISSION: AEGEE ağındaki her şeyin CIA’ya uygun olduğundan emin olan ve değişen gereksinimlere göre CIA’yı güncelleyen komisyon.
L
LOKAL: bkz. Antenna
M
MEMBERS’ COMMISSION: Bir AEGEE lokalinin veya ÇG’nin üyelikten çıkarılması söz konusu olduğunda gerekli kararı verecek organdır.
N
NETWORK COMMISSION: 11 bölgeden oluşan AEGEE ağıyla iletişimde olmaktan sorumludur. CD ve antennalar arasındaki iletişimi iyileştirmek, AEGEE ağının genişletilmesine katkıda bulunmak gibi görevleri vardır.
NEWBIES: AEGEE-Ankara’nın şimdiki üyeleri, Oldies-Newbies buluşmalarında eski tecrübeli üyelerle bir araya gelirler.
O
OFİS: ODTÜ Merkez Mühendislik Binası, MM-120, kantinin üstü; bekleriz.
OGK: Olağanüstü Genel Kurul, gerekli durumlarda Tüzük’te belirtilen dönemi dışında yapılan GK’ ya verilen isim.
OLDIES: AEGEE-Ankara’da önemli görevlerde bulunmuş, tecrübeli eski üyelerimizdir. Saygı duyar, kafamıza takılan bazı önemli soruları onlara danışırız. Association des Etats Généraux des Etudiants de L'Europe - Avrupa Öğrencileri Forumu
P
PAZARTESİ TOPLANTISI: Tüm topluluğun belli bir gündemle bir araya geldiği en kalabalık toplantılardır.
PG: Proje Grubu, belli bir projeyi gerçekleştirmek üzere çalışan gruplarıdır.
PR: Public Relations, Halkla İlişkiler. Genellikle topluluğun ya da grubun tanıtımından sorumludur.
S
SU: Summer University (Yaz Üniversitesi), her yaz Haziran-Eylül arasında çeşitli konularda ve genelde iki hafta süren etkinlikler.
T
T4T: Training fo(u)r Trainees, bir tür eğitmen eğitimi.
W
WORKING GROUP: bkz. Çalışma Grubu
Y
YK: Yürütme Kurulu, GK’da bir yıllık bir süre için seçilen beş üyeden oluşan ve AEGEE-Ankara’nın yürütmesinden sorumlu organdır. Bir üye, en fazla iki çalışma yılı görev yapabilir.